logok

Az áldásos békési gyógyvíz

A természet föld alatt csörgedező kincseit, többek között a békési gyógyvíz jótékony hatásait bárki élvezheti. A város felújított gyógyfürdőjében – mely a megye legrégebbi fürdője és vizét már 1943-ban gyógyvízzé nyilvánították – két kút biztosítja a fürdő termálvízigényét.

gyogyvizA nátrium-hidrogén-karbonátos víz jelentős szerves anyag tartalma, kovasavtartalma és kis mennyiségű jódtartalma segíti a gyógyulást és regenerálódást. A komplexum nyugodt, kellemes környezetben – a városközponttól néhány percnyi sétára lévő csendes, családias fürdő – nyújt kikapcsolódási lehetőséget.

Az Országos Közegészségügyi Intézet vizsgálata szerint a békési termálvíz kiválóan alkalmas gyulladásos és kopásos ízületi betegségek kezelésére. Segíti a reumás, a csípő-, a térd-, a boka- és a gerincbetegségek gyógyítását. Gyógyírt nyújt gyulladásos nőgyógyászati kórképekre és bizonyos bőrbetegségekre, így a pikkelysömörre is.

A gyógyító termálvizet évtizedek óta használják Békésen gyógyászati célra. A szintén 2011-ben átadott Békési Kistérségi Komplex Járóbeteg-ellátó Központ betegei modern környezetben regenerálódhatnak.