II. Ausztrál Jótékonysági Est

Az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete 2019. szeptember 28-án a Békés Városi Sportcsarnokban rendezte meg a II. Ausztrál Jótékonysági Estet.

sm

A rendezvény fővédnöke magyar részről Dr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke, az egyesület tiszteletbeli elnöke, ausztrál részről Dr. Brendon Charles Hammer, Magyarország idén leköszönő bécsi nagykövete volt, az est védnöki szerepét Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár vállalta, aki személyes jelenlétével is megtisztelte a rendezvényt.

Az est bevételét az elmúlt évhez hasonlóan a Békés Megyei Központi Kórház Gyermekosztályai számára ajánlotta fel az egyesület. A II. Ausztrál Jótékonysági Esten több mint kétszázan vettek részt, jelen volt Sean Falli, az egyesület ausztrál vezetőségi tagja, aki ausztrál és új-zélandi barátait is magával hozta a jótékonysági rendezvényre.

Az est sikeréhez hozzájárultak a fellépő művészek (a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda Leánykara, a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar, Kelemen Kitti és Novák Attila, valamint a Sárréti Táncsport Egyesület), neves képzőművészek (Csuta György, Farkas László, Horváth Hajnalka, Gyöngyösi Károly, Novák Attila és Póka György), sikeres sportemberek (Cifra Tibor és Nagy Kornél), illetve közel száz magánszemély és gazdasági társaság.

További képek