Nagy értékű adomány a BMKK Gyermekosztályának

Az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesületének szervezésében az egyesület elnöke, Juhász Zoltán, valamint Vámos Zoltán, Békés alpolgármestere a karácsonyi ünnepek alkalmából 200 000 forint értékű adományt adott át a Békés Megyei Központi Kórház (BMKK) Gyermekosztályának. 

P2170413Az átadott három televíziókészülék Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár úrnak köszönhetően tette szebbé az ünnepeket a kórházban töltő beteg gyermekek számára.

Az egyesület 2019. szeptember 28-án rendezte meg a II. Ausztrál Jótékonysági Estet, amelynek bevételét (1 300 000 forintot) a Békés Megyei Központi Kórház Gyermekosztálya kapta. A jótékonysági estet Fekete Péter, az esemény védnökeként személyes jelenlétével is megtisztelte.

A most felajánlott 200 000 forint értékű adománnyal együtt így 2019-ben az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete 1 500 000 forinttal támogathatta a BMKK Gyermekosztályát.

Vámos Zoltán, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ tanára, illetve az egyesület tagja 10 darab, a Fővárosi Nagycirkuszba szóló családi belépőt ajándékozott a kórház gyermekosztályának. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2019-ben, Fekete Péter kezdeményezésére elindította a Lázár Ervin programot, amelynek célja, hogy minden általános iskolás tanuló évente egyszer eljuthasson egy színházi, tánc- vagy cirkuszi előadásra.

Az Ausztrália és Békési Polgárok Egyesülete 2020. szeptember 26-án (szombaton) a Békés Városi Sportcsarnokban rendezi meg a III. Ausztrál Jótékonysági Estet szintén a Békés Megyei Központi Kórház Gyermekosztálya javára. 

VIDEO AZ ADOMÁNY ÁTADÁSÁRÓL

https://bekesmatrix.hu/cikk/95841_ausztral_egyesulet_adomanyatado_unnepseg/